Wereldbekende geleerde Mufti Menk in Suriname
11 Mar 2017, 00:54
foto


Mufti Ismail Menk, een toonaangevende wereldbekende Islamitische geleerde geboren en getogen in Zimbabwe, zal vanavond een lezing houden in de Anthony Nesty Sporthal. Het Comité Mufti Menk Tour Suriname 2017 geeft aan dat de bijeenkomst voor eenieder open is, ongeacht geloof.

De geleerde reist de hele wereld af met één eenvoudige, maar diepgaande boodschap: Wees goed en help elkaar als voorbereiding op het hiernamaals. Internationaal is hij zeer actief en propageert de boodschap van vrede en gerechtigheid, terwijl hij zich ook sterk uitlaat tegen alle vormen van terrorisme.

Het werk dat Mufti Menk verzet, heeft wereldwijd erkenning gekregen en hij is uitgeroepen tot een van de 'Top 500 meest invloedrijke moslims in de wereld' sinds 2010. Hij heeft miljoenen volgelingen op zijn sociale media platformen. Mufti Menk's gracieuze stijl en down-to-earth aanpak maakt dat hij één van de meest beluisterde en bekeken geleerden is van deze tijd, zegt het comité.

Hij is actief betrokken bij islamitische onderwijsinstellingen voor kansarme en weeskinderen. Hij is het hoofd van de Fatwa dienst van de Raad van Islamitische geleerden in Zimbabwe, bekend als Majlisul Ulama Zimbabwe. Deze zet zich in voor het voorzien in de onderwijsbehoeften van de moslims in Zimbabwe.

De lezing, die om 19.45 begint, zal in het Engels verzorgd worden, waarna er ook een vragenronde is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May