Man blijft op vrije voeten met opgelegde straf
10 Mar 2017, 22:35
foto


Djamier P. is schuldig bevonden voor diefstal van persen plates, stuurbals en vrachtwagen lampen vanuit het magazijn van zijn werkgever. Dit is via inbraak geschied op 11 oktober vorig jaar. Rechter Siegliene Wijnhard vonniste de man conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal, een celstraf van twaalf maanden waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaren.

De man werkte voor de benadeelde. Volgens zijn verklaring zag hij het magazijn open en ging hij naar zijn neefje om zijn auto te lenen. Hij kwam met het voertuig terug en laadde de goederen in de stationwagen. Hij zette de spullen bij een familielid.

De wachter merkte op dat het alarm eerst uitgeschakeld was en daarna weer aangezet werd. Ook hoorde hij een geluid. Hij had alleen deze verdachte zien komen en gaan voor die avond. Hij schakelde zijn werkgever in toen hij merkte dat het magazijn opengebroken was. De benadeelde gaf achteraf op dat hij nog meer goederen kwijt was. Ook grote emmers smeerolie waren verdwenen. De man ontkende smeerolie weggenomen te hebben. Zijn kleding was wel besmeurd met smeerolie. Ook vermoedt de politie dat de verdachte het hangslot opengebroken heeft om de goederen weg te voeren.

In eerste instantie ontkende de man iets af te weten, maar later legde hij een volmondige bekentenis af. Raadsman Arjan Ramlakhan merkte op dat de verdachte nooit al de opgegeven spullen zou kunnen vervoeren in een stationwagen. Hij vroeg de rechter om rekening te willen houden met de verdachte die voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie. Verder heeft hij nu een baan en hij is van plan zijn verontschuldigingen aan te bieden bij de benadeelde. Hij was in februari voorlopig in vrijheid gesteld. Met de opgelegde straf blijft de veroordeelde op vrije voeten.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May