Dc Para kondigt streng optreden aan tegen houttrucks
10 Mar 2017, 14:16
foto
De weg naar Carolina wordt hersteld door de overheid. Deze situatie wordt verergerd door zwaar beladen trucks. (Foto: BIC Para)


Districtscommissaris (dc) Armand Jurel heeft spoedmaatregelen getroffen die moeten voorkomen dat trucks beladen boven de 4 ton zich begeven op de rijweg Carolina. Houttransporteurs hebben tot nu toe lak aan het verbod dat is opgelegd. Tegen overtreders zal streng worden opgetreden.

De politie, vertegenwoordigers van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, de bestuursdienst en vertegenwoordigers van de stichting Bosbeheer en Bostoezicht waren aanwezig op de bijeenkomst met de dc. Er is overeenstemming bereikt om concessiehouders in een spoedcontact aan te zeggen alle houttransporten voorlopig stop te zetten en afspraken te maken. Vanaf de nieuwe brug zal in een gezamenlijke actie op strategische posten, opgetreden worden tegen alle overtreders.

De steeds verslechterde staat van de weg maakt dat bewoners van omliggende dorpen geïsoleerd raken. De overheid is sinds gisteren bezig de weg begaanbaar te maken, maar de houttrucks blijven overheen gaan, waardoor het dweilen is met de kraan open.

Volgens informatie van Kapitein Muriel Fernandes hebben leerlingen de afgelopen dagen de school niet kunnen bezoeken, omdat de schoolbus vanwege de slechte wegconditie niet over de weg kon. Sommige leerlingen hebben hierdoor het schoolonderzoek gemist. Ook kunnen diverse dorpelingen hun werk niet bereiken. Houttransporteurs lopen gevaar vast te zitten of ander ongeluk op te lopen daar het onstabiele wegdek.

Bewoners van dorpsgemeenschap Cassipora en andere omliggende dorpen houden de overtreders in de gaten en rapporteren continu aan de politie en de andere diensten. Het ministerie van Openbare Werken, Tranport en Communicatie is bezig met het opvullen en verwerken van basecourse steenslag op de oostelijke helling van de Abomakreek. Vandaag vindt er verdere aanvoer van steenslag plaats en opvulling van slechte weggedeelten, meldt het Burger informatie Centrum Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May