PVV veegt Leo Victor van het veld met 3-0
09 Mar 2017, 16:50

De koploper bij de Topklasse van de Surinaamse Voetbal Bond, Leo Victor, heeft het gisteren moeten afleggen tegen de Politie Voetbal Vereniging (PVV). In het Franklin Essed Stadion werd de koploper bij de aanvang van de tweede ronde van deze Telesur\SVB competitie met 3-0 weggevaagd, na een 1-0 ruststand.

De wedstrijd leek op papier niet hoog aangeschreven te zijn. Leo Victor was favoriet om met de winst ervandoor te gaan. Echter waren de jongens van trainer Raymond Jopoi van PVV een andere mening toegedaan. Volgens coach Etienne Remak had Leo Victor een mindere wedstrijd. De spelers waren niet in hun doen, geeft hij aan. Hij gaat zelfs zover door te zeggen dat de ploeg onherkenbaar was. Leo Victor wist in deze gehele wedstrijd weinig tot geen kansen te creëren. De bal werd breed en veel rond getikt wat weer leidde tot verkeerde passes.

PVV daarentegen deed de opwachting en zat geruime tijd met enkele snelle uitbraken op de helft van de tegenstander. “We hebben een uitgemeten strategie toegepast”, zegt Jopoi. “Dit was te voorkomen dat de ballen worden voorgetrokken voor het doel. En van daaruit counteren bij bal verovering”. PVV slaagde hier ook in want in de 34e minuut was het Donovan Dieko die uit een counter de stand uit evenwicht haalde: 1-0. Leo Victor kon zich niet herstellen in deze resterende 16 minuten van deze helft.

In de tweede helft was haast hetzelfde spelbeeld te zien. Leo Victor kon het net maar niet vinden. De voorlinie was alles behalve op scherp. Furgill Corinde legde de basis voor de overwinning verder scherp, door uit een hoekschop doelman Serginho Profijt het nakijken te geven: 2-0. Dan was er hoop dat Leo Victor terug zou komen. De pas aangetrokken Virgill Najoe bracht een eind aan alle illusies door uit een snelle aanval in de 81 minuut de wedstrijd te bezegelen: 3-0.

PVV heeft twee wedstrijden achter elkaar gewonnen. In de bekercompetitie werd ook van Transvaal gewonnen ( 3-2). Volgens de trainer blijft de doelstelling ook in deze tweede ronde om binnen de top 8 te eindigen. PVV staat met de winst gestationeerd op de 11e plaats maar heeft 11 competitiepunten, evenveel als Botopasi.

Verlies komt uit een onverwachte hoek, weet Remak. "Gelukkig dat het nu is geschied dan later in deze ronde. We zijn herstellende en moeten verder om ons doel te bereiken," zegt de oefenmeester. Ondanks het verlies blijft Leo Victor met 1 wedstrijd meer gespeeld, op de eerste plaats met 26 competitiepunten. De ploeg wordt op de hielen gezeten door Inter Moengo Tapoe en WBC.