Nieuw schoolgebouw te Wit Santi vernield
06 Mar 2017, 02:54
foto
Er zijn vernielingen aangebracht aan de nieuwe school voor technisch onderwijs te Wit Santi in het district Para. (Foto: BIC Para)


Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para heeft een donateur gevonden om de vernielingen die aangebracht zijn aan de nieuw gebouwde school van Wit Santi te laten repareren. Shutters zijn ingeslagen en electra installatie apparatuur en andere attributen voor de stroomvoorzienning zijn weggedragen.

Onderdirecteur Technische Diensten van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Julius Pahalwankhan, zegt dat hierdoor deze school niet operationeel kan zijn. De waarde van de weggenomen spullen is meer dan honderd vijftig duizend Surinaamse dollars.

Jurel heeft zich ter plaatse georiënteerd. Hij is na afstemming met Pahalwankhan ertoe overgaan om een donateur te interesseren in het schenken van het geld om de spullen die gestolen zijn weer aan te schaffen.

Het is volgens Jurel triest om aan te zien hoe de gebouwen op het terrein al maanden staan en niet operationeel zijn. De nieuwbouwschool is ingericht voor technisch onderwijs en is volledig uitgerust met alle benodigde voorzieningen. De bestuursdienst zal in opdracht van de dc het terrein schoonmaken en blijven onderhouden, meldt het Burger Informatie Centrum Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May