Jachtopzieners kiezen eigen bond
03 Mar 2017, 14:30
foto


Jachtopzieners hebben een eigen bond opgericht. Het voorlopig bestuur staat onder leiding van Robby Naarendorp van de Progressieve Vakcentrale C-47. De jachtopzieners en het ander personeel bij de dienst ’s Landsbosbeheer (LBB) zijn ontevreden wijze waarop de Bond van personeel in dienst van LBB omgaat met hun noden.

De jachtopzieners vallen onder de afdeling Wildbeheer van de afdeling Natuurbeheer bij LBB. Ze zijn belast met de controle en het toezicht op de naleving van wettelijke voorschriften, waaronder de Jachtwet, het Jachtbesluit, de Vuurwapenwet, de Visstands- en Natuurbeschermingswet en het decreet Zeevisserij. Ook de toezicht op naleving van de Wet Economische Delicten, de Anti-Smokkelwet en het wetboek van Strafrecht valt onder de jachtopzieners, die buitengewoon agent van politie zijn.

Hun werkgebied omvat onder andere Braamspunt, Galibi, Boven-Commewijne, Raleighvallen, Apoera, Boskamp en Bigi Pan. Terwijl de wet voorschrijft dat alle werknemers minimaal een SOR-verzekering moeten hebben, is die van de jachtopzieners sinds 2012 niet meer verlengd. De jachtopzieners klagen over de zeer slechte leefomstandigheden op de posten waar ze voor minimaal twee weken moeten werken. De posten hebben geen electra, slechte sanitaire voorzieningen, geringe slaapgelegenheden, slecht transport en geen goede EHBO-kit.

Voor communicatie zijn de ontevreden jachtopzieners aangewezen op hun eigen persoonlijke mobiel, die niet wordt vergoed als er iets mee gebeurt. Overuren worden niet vergoed en de reisvergoeding is nog steeds SRD 14. Er is echter een missive waarin de reisvergoeding is opgetrokken tot SRD 50. In hun noden vinden de jachtopzieners genoeg reden om een eigen belangengroep op te richten.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May