OM: Alibi verdachte vindt nergens ondersteuning
03 Mar 2017, 04:33
foto


Officier van justitie, Claudia Bruining, heeft op de rechtszitting donderdag aangevoerd dat het alibi van de verdachte Riaz D. nergens ondersteuning vindt. Hem wordt doodslag ten laste gelegd. De 62-jarige Rudolf Wakidin die taxichauffeur was, werd op 2 februari 2009 vermoord. Zijn keel was doorgesneden. Hij werd levenloos in een zijstraat van de Kleinestraat te Tourtonne VII aangetroffen. Zijn alibi dat hij beroofd en mishandeld was, vindt volgens het Openbaar Ministerie (OM) nergens ondersteuning.

Bruining merkte op dat het verhaal van de man niet aannemelijk is. Zijn zus had verklaard dat de verdachte twee keren toe had aangegeven dat hij het slachtoffer messteken had toegebracht en niet wist of hij nog leefde. Riaaz D. zei dat hij aan de telefoon was, toen het tweetal instapte. Opeens voelde hij een slag aan zijn hoofd. Het enige wat hij nog hoorde was, dat het bloed niet in de auto moest vallen. Daarna verloor hij het bewustzijn.

Toen hij na ruim vijf uren weer bijkwam, zag hij bloed op zijn gezicht. Een specialist had geconstateerde dat het onmogelijk was dat de man zo lang bewusteloos kon zijn geweest. Daarnaast was hij uitgeweken naar Guyana. Tegen Riaaz D. is er een celstraf van veertien jaar geëist. De verdachte had verklaard dat hij op die bewuste dag naar Wakidin belde voor een rit. Hij was bekend met de taxichauffeur en reed altijd met hem. Het slachtoffer werkte voor Tourtonne’s Taxi en pikte de verdachte aan de Maagdenstraat op. Onderweg haalde Wakidin twee onbekende mannen op.

Op een gegeven moment, toen hij bijkwam, zag hij dat het slachtoffer voorovergebogen lag, met doorgesneden keel. Volgens de verdachte zat hij al verwikkeld in een andere zaak en hij wilde geen gedoe met de politie. Hij bond zijn hoofd met een T-shirt en verwijderde zich van de plek. Daarna belde hij zijn neef op, die heeft hem toen opgehaald.

Ook was er geen bloed aangetroffen op de zitplaats van Riaaz D. Hij zei aan zijn neef dat hij in een bar gevochten had. De Forensische Opsporing deed een onderzoek en vond geen bloed op de voorste zitting van het voertuig. Riaaz D. beweerde dat hij voorin zat toen hij van achteren aangevallen werd. Het bloed zou naar beneden gesijpeld zijn.

Twee dagen na het feit, vertrok de verdachte naar Guyana en hij was onvindbaar. Riaaz D. zei dat hij niet ondergedoken was, maar dat niemand naar hem zocht. Hij zou in een andere kwestie, een oplichtingszaak, in beeld komen en daarom was hij weg. Bruining trok dit na. Ook deze verklaring van de verdachte klopte niet. Toen was er niet eens een aangifte tegen hem. Pas in juni 2009 werd er een aangifte tegen hem gedaan voor oplichting. De verdachte verklaarde dat hij op de bewuste dag US$ 24.000 en SRD 1000 bij zich had in zijn tas. Toen hij bijkwam was de tas weg. Op 16 maart komt advocaat Benito Pick aan de beurt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May