First Lady neemt kindervleugel LMSZN in gebruik
01 Mar 2017, 22:17
foto
First Lady Ingrid Bouterse-Waldring tijdens de onthulling van kindervleugel LMSZN. (Foto: Volksgezondheid)


De directie van het Drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft een lang gekoesterde wens van het hoofd van de kinderafdeling van het LMSZN, Juliet Alpin in vervulling doen gaan. Sedert 2012 heeft zij geduld moeten betrachten, zei directeur Antoine Elias bij de ingebruikneming van de nieuwe kindervleugel van het LMSZN. First Lady Ingrid Bouterse-Waldring was aanwezig bij de plechtigheid.

Er moest eerst gepland worden om ruimte te creëren voor het doen van de uitbreidingen. Zo moest eerst de complete administratie- en directieruimte verplaatst worden naar het terrein dat geschonken is door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Hierna kon gestart worden met het ombouwen van de oude administratie- en directieruimte; deze werd de nieuwe kindervleugel. De kosten - SRD 590.000 - zijn uit eigen middelen betaald. Elias zegt dat na dit project de afdeling Cardiologie zal worden aangepakt en in november dit jaar, de Spoedeisende Hulp.

Volgens Alpin beschikt de kindervleugel over veertien bedden, er is een medium care, een brandwondenkamer, een speelruimte, kantoren, een isolatiekamer en 2 kamers waar ouders kunnen slapen met hun kroost. Om de kosten te drukken hebben de verpleegkundigen van de kinderafdeling zelf de muren van hun afdeling van tekeningen voorzien.

Bouterse-Waldring vindt het geweldig dat er in deze precaire situatie, toch geïnvesteerd wordt in kwalitatieve zorg. Zij heeft haar waardering uitgesproken over het werk van Alpin en haar team. Verder gaf zij aan dat ook zij dankbaar gebruik maakt van de vrienden van Elias, want met donaties kan zij anderen helpen die eveneens in nood verkeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May