Ligorie: Als ik niet in dienst ben, waarom word ik betaald?
23 Feb 2017, 01:46
foto
Stefanus Ligorie moest zijn werkkamer ontruimen bij SMS. (Foto: Raoul Lith)


Waarnemend directeur tevens president-commissaris van Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS), Ashok Rambali, heeft Stefanus Ligorie gevraagd zijn kamer te ontruimen. Ligorie zegt in gesprek met Starnieuws dat hij deze kwestie zal aanvechten. Hij heeft een advocaat in de arm genomen. Rambali zei aan STVS dat Ligorie niet in dienst is van SMS. "Waarom word ik dan elke maand betaald? Waarom teken ik elke dag presentie en waarom krijg ik opdrachten om uit te voeren?" reageert Ligorie.

Ligorie die ook voorzitter is van de Bond Belanghebbenden Binnenlandvaart Dienst (BBBD), zegt dat het niet om een vakbondsruimte gaat. Het is zijn werkruimte. Op dinsdag stuurde de bond een schrijven aan de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTC), Jerry Miranda, over de onzekere toestand waarin medewerkers verkeren, na het op non actief gesteld zijn van directeur, Joyce Rozenhout. De bewindsman verwees hem schriftelijk terug naar Rambali om gezamenlijk de ontstane situatie te bespreken, waarna er weer naar de minister gerapporteerd zou worden.

Ligorie geeft aan dat hij bij aanvang van de dienst zonder opgave van reden werd medegedeeld om zijn werkruimte op te ruimen en te verlaten. Hij zegt als werknemer geen schrijven ontvangen te hebben met de reden en het vervolgtraject. “Na het antwoord van de minister had ik alle hoop dat alles genormaliseerd was. Ik dacht dat we konden praten over de situatie die ontstaan is. Maar als ik ’s morgens op kantoor aankom, krijg ik de opdracht mijn kamer op te ruimen en de sleutels in te leveren. Ik vroeg wat de reden was en wie de opdracht gaf. Ook als ik het op papier kon krijgen,” zegt Ligorie.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May