Raadsadviseurs: Geen land te bezeilen met Valies
13 Feb 2017, 20:34
foto
De raadsadviseurs tijdens een persconferentie vanavond. Van links-rechts: Eddy Jozefzoon, Jules Wijdenbosch en Errol Alibux. (Foto: René Gompers)


De raadsadviseurs Jules Wijdenbosch, Errol Alibux en Eddy Jozefzoon hebben ervaren dat het niet mogelijk is overeenstemming met de Bond van Leraren (BvL) te bereiken. Zij hebben vanavond op een persconferentie aangegeven dat er geen land te bezeilen is met vakbondsleider Wilgo Valies. Zij zullen de regering voorstellen om leerkrachten die in actie gaan, geen salaris te betalen.

De raadsadviseurs geven aan dat Valies steeds terugkomt op afspraken die gemaakt zijn. Er is overleg gevoerd met de BvL en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS). De BvL is volgens Jozefzoon steeds teruggekomen op wat reeds overeengekomen is. Volgens de raadsadviseurs heeft Valies een andere dan onderwijsagenda.

De herwaardering van leerkrachten gaat gewoon door. De uitvoering is gepland voor eind maart. Ook al gaat de BvL niet akkoord met het herwaarderingsprogramma, zal dit gelden voor het gehele onderwijsveld. De FOLS heeft enkele kritische kanttekeningen geplaatst waar verder aan gewerkt is. Bij de rechter is deze kwestie vandaag besproken. Het is duidelijk geworden dat overeenstemming bereiken niet mogelijk is, concluderen de raadsadviseurs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May