Universiteitsstudenten ambassadeurs Huiselijk Geweld
13 Feb 2017, 08:55
foto
Ambassadeurs van Huiselijk Geweld met minister Noersalim. (Foto: Biza)


Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) die hebben meegedaan aan de training Huiselijk Geweld zijn door minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken benoemd tot ambassadeurs van Huiselijk Geweld. Deze training, die gehouden werd door het Institute for Women, Gender and Development Studies (IWGDS) in samenwerking met Biza, het UNFPA en de PAHO, had als doel om de studenten te trainen hoe een grote bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen, de preventie en bestrijding van huiselijk geweld.

Renuka Biharie, coördinator van het IWGDS, vindt het een mijlpaal voor de ambassadeurs, het instituut, Biza en de universiteit. “Dit is de eerste keer dat de universiteit in deze vorm met het ministerie samenwerkt, waarbij de studenten een bijdrage mogen leveren in een heel groot sociaal maatschappelijk probleem. Jullie zijn straks ambassadeurs na de benoeming en daar wacht jullie een grote verantwoordelijke taak, welke de minister ook zal voorhouden aan jullie. De minister en zijn staf zijn heel erg genderminded. Dit kunnen we zien aan zijn projecten en activiteiten die hij heeft uitgevoerd in het kader van geweld tegen vrouwen en gender based violence, zei Biharie.

“Als toekomstige ambassadeur is het uw eervolle taak om alles wat in uw vermogen ligt en alles wat u heeft opgedaan aan kennis, te gebruiken om in ieder geval het preventief gedeelte aan te pakken. U bent niet alleen voor het ministerie erg belangrijk, maar voor de gehele samenleving, want als wij kijken naar de cijfers van huiselijk geweld is het nog hoog. Het is triest en we moeten dit stoppen. Wat u van het ministerie kunt verwachten is een goede samenwerking in de komende periode”, sprak Noersalim de ambassadeurs toe. Hij gaf aan dat er in de komende periode werkafspraken zullen worden gemaakt en bijeenkomsten voor evaluatie. Hij vroeg de ambassadeurs om onderzoeking te doen en alvast activiteiten te plannen, waarbij zij zeker de ruggensteun zullen krijgen van het ministerie. Ook gaf hij hen mee dat het ministerie op de eerste plaats een beleidsmatige taak heeft.

“Het is een bevoorrechte positie, die wij krijgen om verandering te kunnen en mogen brengen in de samenleving op het gebied van geweld. Dit probleem is niet te onderschatten en het doet heel veel pijn om te zien wat er allemaal gebeurt. Ons doel om te komen tot een geweldloze samenleving zou het ideale zijn waarnaar wij streven en daarom zullen wij als groep ambassadeurs onze volledige bijdrage leveren, overal waar we kunnen. We zullen zichtbaar zijn en het beste halen uit alles wat wij doen”, zei Patricia Pinas, trekker van de ambassadeurs van Huiselijk Geweld, meldt Biza.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May