Minister Dikan in zuidoost Suriname
11 Feb 2017, 15:36
foto
RO-minister Edgar Dikan tijdens zijn bezoek aan zuidoost Suriname.


Minister Edgar Dikan is op werkbezoek in zuidoost Suriname. Gedurende een week zal hij verschillende dorpen langs de Tapanahony-, de Lawa-, en de Marowijnerivier aandoen. Gedurende zijn periode als minister van Regionale Ontwikkeling, nu anderhalf jaar, had hij alle andere gebieden en bestuursressorten al bezocht; alleen in het zuidoosten van het land was hij nog niet geweest.

Hij heeft de microwaterkrachtcentrale in de Granolo Sula/Tapanahonyrivier bezocht. Hoewel de centrale nog niet officieel in gebruik is genomen, genieten het dorp Poeketie en de directe omgeving nu al van de beschikbare energie.

De bewindsman die vrijdag zijn missie is begonnen, heeft al een bezoek gebracht aan Bono Velantie, de granman van de Ndjuka stam, op zijn residentie te Dritabiki. Met de dignitarissen en de plaatselijke bevolking is ook een krutu gehouden. Dikan wordt vergezeld door onder meer districtscommissaris August Bado van Sipaliwini/Tapanahony, directeur Wensley Misiedjan van Duurzame Ontwikkeling Afro Surinamers Binnenland, directeur Inheemsen Nielton Grootfaam en directeur Leeroy Jack van Agrarische Ontwikkeling Binnenland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May