Marowijne Agri en Foodbeurs 2018 groter van opzet
07 Feb 2017, 14:04
foto


De tweede Marowijne Agri en Foodbeurs, die in 2018 gehouden moet worden, is nu al in voorbereiding. SOIL Masonkondre wil nog meer agrobedrijven uit Marowijne de gelegenheid geven aan de beurs mee te doen. De eerste editie van de markt was een succes, maar er worden volgend jaar meer boeren uit Marowijne verwacht. Lokale voedselproducenten zullen geïnteresseerd worden om hun producten verder te ontwikkelen om die op de beurs te presenteren, zegt de organisatie SOIL Masonkondre.

De organisatoren van de beurs plannen ook toeristische activiteiten om meer mensen te trekken. In zowel Delft als Antwerpen, worden werkconferenties georganiseerd over de toekomst van Marowijne als voorbereiding op de beurs van 2018 en in Suriname is men op zoek naar deelnemers en sponsors.

SOIL Masonkondre heeft de beurs in januari dit jaar samen met de districtscommissaris van Marowijne, Freddy Daniel, gehouden. De Moengo Agri en Food Beurs is een platform waar zowel landbouwers, voedselverwerkers, kennisinstituten en overheid bij elkaar komen. De beurs staat open voor het algemeen publiek en afnemers. Voor de volgende editie zullen, om de voedselproducenten te motiveren hun producten verder te ontwikkelen en mee te doen, stagiairs en deskundigen worden ingezet. In maart 2017 komen al twee studenten voedingsmiddelentechnologie daarvoor naar Moengo.

Tijdens de beurs in 2018 zal ook het boek ‘De toekomst van Marowijne 2.0.’ met bijdragen van de gehouden opstelwedstrijd worden gepresenteerd. Tot nu toe zijn 14 opstellen en gedichten ontvangen. De mogelijkheid tot deelname bestaat nog steeds, zegt de organisatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May