Elektriciteitsprobleem Moengo blijft aanhouden
03 Feb 2017, 18:09
foto
De centrale van de Energie Bedrijven Suriname te Moengo. (Foto: EBS)


Het schijnt maar niet te willen lukken met de stroomvoorziening van Moengo en omstreken. Sinds vanochtend twee uur is het gebied weer verstoken van stroom. De opwekunit die een week geleden is geplaatst in de centrale te Moengo is stuk.

Sinds begin januari kampt het gebied met een elektriciteitsprobleem. Steeds wanneer de Energiebedrijven Suriname een oplossing gevonden denkt te hebben door een andere opwekunit te plaatsen, gaat het mis. Het is de tweede unit een andere opwekcentrale die er is geplaatst om het vermogenstekort in Moengo op te vangen. Na enkele dagen vertoonden de unit mankementen. Ook bij de installatie van een nieuwe unit is het mis gegaan. Bij het proefdraaien van de nieuwe unit in de avond van donderdag op vrijdag is er “onverwachts een defect” opgetreden, zegt de EBS in een verklaring.

De combinatie van problemen heeft ertoe geleid dat de voorziening in een groot gebied te Moengo zeer kritiek is geworden. De EBS is genoodzaakt de beschikbare stroom beurtelings te distribueren, dus gebiedsdelen hebben om de beurt geen elektriciteit.
Het energiebedrijf zegt dat hij werkt om het probleem zo spoedig als mogelijk op te lossen. Er wordt nu gewerkt aan de installatie van een additionele opwekunit in de centrale. Technici zijn ook bezig de defecte unit te herstellen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May