'Crash oplossing' gevonden voor sporttest politie
06 Jan 2017, 00:01
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos


Minister Jennifer van Dijk-Silos is tevreden over de uitkomst van het onderhoud dat zij had met korpschef Agnes Daniel en het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB). Afgesproken is dat binnen een maand politieambtenaren die een onderdeel van de sporttest niet gehaald hebben, alsnog in aanmerking hiervoor zullen komen. Het gaat om een 'crash oplossing'. Daarnaast zal op 28 januari een diepgaand gesprek over de sporttest en andere zaken worden gevoerd.

De minister zegt in gesprek met Starnieuws dat er protocollen moeten worden afgesproken over hoe communicatielijnen dienen te lopen. Voor operationele zaken moet de SPB bij de korpsleiding zijn. Als het gaat om bijvoorbeeld salarissen, dan is de minister de aanspreekpersoon. "Wanneer er goede afspraken worden gemaakt, zullen er weinig conflicten zijn," meent de bewindsvrouw.

De sporttest moet aan een nadere evaluatie worden onderworpen. Iemand die een fractuur heeft, kan moeilijk aan alle eisen voldoen. Als iemand op de administratie werkt, hoeft die persoon niet te beantwoorden aan eisen die bijvoorbeeld gesteld worden aan het Regio Bijstandsteam. De sporttest wordt te rigide doorgevoerd nu. Daarover willen wij op 28 januari uitgebreid praten," zegt Van Dijk-Silos.

De bewindsvrouw merkt op dat er nu een 'crash oplossing' is gezocht, vooruitlopend op het gesprek van 28 januari. Dan wordt de sporttest aan een diepgaande beschouwing onderworpen. Mensen die op een onderdeel de test niet gehaald hebben, worden opnieuw hieraan onderworpen. De politieambtenaren worden dan alsnog bevorderd. Het is nog niet duidelijk om hoeveel personen het gaat. Er wordt een inventarisatie gemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May