Somohardjo hoopt dat VHP voorstel bespreekt met fractie
31 Dec 2016, 01:12
foto


De partijleider van Pertjajah Luhur (PL) Paul Somohardjo, hoopt dat VHP-voorzitter Chan Santokhi het voorstel om het mandaat terug te geven aan het volk, zal bespreken met de fractieleden van zijn partij. Somohardjo vindt dat de oppositie haar werk niet kan doen en daarom is het beter om het mandaat terug te geven. Over de reactie van NDP-fractieleider André Misiekaba vindt de PL-voorzitter dat hij de laatste persoon moet zijn om te oordelen.

“In tegenstelling tot zijn partijvoorzitter, die indertijd zes maanden lang de DNA-vergaderingen niet had bezocht, neem ik wel deel aan de vergaderingen”, zegt Somohardjo op de kritiek van Misiekaba. De paarse fractieleider geeft aan dat Somohardjo de vergaderingen nauwelijks bezoekt. De overige PL-fractieleden doen het werk, zei Misiekaba aan Starnieuws.

Somohardjo zegt volledig begrip te hebben voor de reactie van de VHP-voorzitter, die meer Assembleeleden heeft dan de andere partijen die in V7-verband de verkiezingen ingegaan zijn. "Anderzijds had ik gehoopt dat de VHP het voorstel in overweging zou nemen en naar haar volksvertegenwoordigers zou gaan om te polsen wie voor of tegen het voorstel is”, stelt de politicus.

Hij gaat er van uit dat, nu de situatie in het land zo moeilijk is, de VHP-voorzitter het voorstel ten minste samen met zijn achterban bespreekt. “Bij de PL gaat het iets makkelijker. Wij hebben minder DNA-leden en zijn nu al bezig te polsen wie voor of tegen dit voorstel is".

Over de kritiek van Misiekaba, zegt Somohardjo dat hij wel deelneemt aan de vergaderingen. Hij blijft erbij dat de oppositie er niet voor de formaliteit moet zijn, maar daadwerkelijk moet kunnen functioneren. “En als dat niet kan, zoals nu het geval is, dan moeten we het mandaat teruggeven aan het volk”.

Somohardjo voert aan dat volgens de grondwet De Nationale Assemblee uit 51 personen bestaat. Hij is het niet eens met Misiekaba dat de coalitie alleen verder kan gaan, als de oppositie massaal het mandaat teruggeeft, en de opvolging niet wordt bewilligd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May