Zeven sociale instellingen verwend door minister NH
22 Dec 2016, 03:32
foto
Minister Regilio Dodson (m), poseert met de vertegenwoordigers van de 7 sociale instellingen die van hem een donatie hebben ontvangen. (Foto: NH)


Stichting In de Ruimte, Kindertehuis Leliëndaal, Kindertehuis Sukhdaam, Het Blindencentrum, SOGK, Woord en Daad en Meisjesinternaat Baling Soelata, hebben een donatie ontvangen van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). “Ons land kent meer sociale instellingen”, zegt Dodson,“ en deze hebben belangrijk en baanbrekend werk verricht in de achter ons liggende periode.” De cheques zijn gisteren aan de vertegenwoordigers van de organisaties overhandigd in de vergaderzaal van het ministerie.

Het ministerie van NH heeft met deze geste voldaan aan de oproep van de president om de beschikbare middelen aan te wenden voor sociale instellingen, zegt de voorlichting van NH. De vertegenwoordigers van de instellingen maakten van de gelegenheid gebruik om enkele grieven kenbaar te maken. Zij vroegen Dodson “iets te doen aan de tarieven van stroom en water voor de sociale instellingen.”

De organisaties gaven aan geen winstgevende organisaties te zijn. Zij moeten het hebben van donaties en zeggen het noodzakelijk te vinden dat zij in een speciale categorie geplaatst worden, om zodoende minder voor de nutsvoorzieningen te betalen. Dodson zei dat dit nader bekeken zal worden. Er zijn hierover reeds afspraken gemaakt en instructies gegeven aan de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) en het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May