Zoco's versterken leerlingenzorg op basisscholen
20 Dec 2016, 20:21
foto


Een tweede groep leerkrachten is gecertificeerd als zorgcoördinator (zoco). Zij zullen leerkrachten op de scholen waar zij geplaatst worden, ondersteunen bij de organisatie van extra zorg in de klas en werken aan een brede pedagogische en didactische basis. De opleiding, die is ingesteld door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) in samenwerking met het VVOB, heeft twee jaar geduurd.

De zoco’s moeten binnen de scholen helpen met het versterken van de leerlingenzorg op de basisscholen. Deze interne opleiding is bedoeld voor leerkrachten, die door de schoolleiding worden afgevaardigd. De Ontwikkelingsdienst van het MinOWC en de afdeling Begeleiding deden er alles aan om deze tweede groep op te leiden, gezien de grote behoefte aan deze deskundigen binnen de basisscholen, zegt de voorlichting van MinOWC.

De onderdirecteur Ontwikkelingsdienst, Yuro Dipotaroeno, zei bij de uitreiking van de certificaten dat de vraag naar zoco’s niet alleen komt vanuit de gemeenschap en de school, maar ook vanuit het kind. “De kinderen vragen om hulp. Dit betekent dat u met het volgen van de opleiding een groot deel van de kinderen geholpen heeft. We moeten ervoor zorgen dat onze kinderen een goede toekomst hebben. Ik bedank ook Tilly Hoorenbeeck van het VVOB, die een inspiratie voor ons is geweest.”

Muriel Hoepel, onderdirecteur van het MinOWC, vroeg de afgestudeerden nauw samen te werken met alle betrokkenen en te gaan netwerken, ook buiten de school. Zij zegde hen ook alle steun toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May