Hoefdraad tekent intentieverklaring voor US$ 30 miljoen
20 Dec 2016, 09:31
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de CEO van ITFC, Hani Salem Sonbol, in Jeddah, Saudi-Arabië. (Foto: ITFC)


De International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC) , een lid van de Islamic Development Bank (IsDB) Group, heeft een gesyndiceerde Murabaha term sheet (intentieverklaring) getekend voor de ondersteuning van de economische ontwikkeling van Suriname door de financiering van de strategische import. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft het document ondertekend met de ITFC-CEO, Hani Salem Sonbol in het hoofdkwartier van ITFC in Jeddah, Saudi Arabië.

Het gaat om US$ 30 miljoen voor de financiering van de landbouw-, medische – en industriële sector. Er zullen voorraden voor deze sectoren worden aangekocht waaronder grondstoffen voor de productie van basisgoederen, inputs voor de landbouwsector en medicijnen en medische benodigdheden.

In reactie op de ondertekening zegt minister Hoefdraad aan Starnieuws dat de Terms and Conditions gezien kan worden als een 'intentieverklaring' waarin partijen de algemene voorwaarden en procedures voor het aangaan van een nog te sluiten contract afspreken. Deze omvat onder andere het leenbedrag, de munteenheid, het rente percentage, de fees en uitvoerende instantie, legt hij uit. “Deze zijn onder andere van belang zodat de nodige voorbereidingen en planning vanuit beide partijen kunnen plaatsvinden.”

Volgens Hoefdraad heeft de ondertekening van de Terms and Conditions sheet daarom ook plaatsgevonden in afstemming met het Bureau voor de Staatsschuld. “Dit is al besproken sinds het bezoek van IsDB in april van dit jaar.” Hoefdraad heeft bij de ondertekening gezegd dat Suriname zwaar leunt op de invoer van consumptie en zal deze operatie ten goede komen aan “alle economische sectoren.”

Hani Salem Sonbol, CEO van ITFC, zegt dat deze handelsfinanciering de kern vormt van de rol van de ITFC bij de ondersteuning van de ontwikkeling van strategische goederen die economische welvaart van een land ondersteunen en op die manier voorzien in duurzame middelen van bestaan voor een belangrijk deel van de bevolking. Hij heeft eraan toegevoegd dat op deze manier de ITFC indirect bijdraagt aan het sociaal welzijn van de Surinamers en bijdraagt aan het terugdringen van de werkloosheid.

De International Islamic Trade Finance Corporation is een zelfstandige entiteit binnen de Islamic Development Bank Group. Zij richt zich op het bevorderen van de handel, die uiteindelijk moet bijdragen aan de overkoepelende doelstelling om de sociaaleconomische toestand van het volk in de hele islamitische wereld te verbeteren. ITFC heeft alle handels-en financiële bedrijven die voorheen door verschillende secties binnen IDB Groep werden behandeld geconsolideerd. Zij is in januari 2008 gestart met haar activiteiten. Het onder één paraplu brengen van alle handels-en financiële activiteiten van de IDB Groep verhoogt de efficiëntie van de corporatie in de dienstverlening. Er kan hierdoor snel worden gereageerd op behoeven van de klant in een marktgedreven zakelijke omgeving.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May