DNA behandelt Wet Dierenwelzijn dinsdag
19 Dec 2016, 00:01
foto
De Wet Dierenwelzijn staat op de agenda van dinsdag.


De Nationale Assemblee komt dinsdag in openbare vergadering bijeen. Het belangrijkste agendapunt is behandeling van de Wet Dierenwelzijn. Deze ontwerpwet is reeds in een openbare commissievergadering voorbereid. Gehoopt wordt dat deze wet dinsdag kan worden afgerond.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons deelt Starnieuws mee dat afgesproken is met de Assembleeleden om dinsdag en donderdag te vergaderen. Naast de Wet Dieren Welzijn is ook klaar voor behandeling in het openbaar, de Anticorruptiewet. Mogelijk wordt die wet donderdag behandeld. De laatste openbare vergadering voor dit jaar.

De Wet Dierenwelzijn is een initiatiefvoorstel dat op 18 november 2014 is ingediend door Jennifer Simons, Carl Breeveld, Noreen Cheung, Henk Ramnandanlal en Ruth Wijdenbosch. Nu zijn alleen Simons en Breeveld lid van De Nationale Assemblee. De commissie die de ontwerpwet heeft voorbereid voor openbare behandeling zijn: Jenny Warsodikromo (voorzitter), Dew Sharman, Silvana Afonsoewa, Dinotha Vorswijk, Stephen Tsang, Ingrid Karta-Bink en Amzad Abdoel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May