Brahim stapt op als directeur AZP
15 Dec 2016, 10:44
foto
Antoine Brahim


Antoine Brahim zal per 15 maart 2017, om persoonlijke redenen opstappen als algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij zal zich blijven inzetten voor de verdere herstructurering van de gezondheidszorg. Zo zal hij onder andere worden toegevoegd aan de presidentiële commissie 'Herstructurering Gezondheidszorg'. Brahim vertrekt na 4,5 jaar.

"Wij kijken terug op een periode waarin middels een uitstekende samenwerking, er samen met het ministerie van Volksgezondheid, de raad van commissarissen, de directie, het Managementteam en met de medewerkers van het AZP, een nieuw Strategisch Plan is ontwikkeld en de daarmee samenhangende transformatie van het huidige AZP naar een Academisch Medisch Centrum voor geheel Suriname met succes is ingezet," zegt Volksgezondheid.

Een belangrijk speerpunt uit dit Strategisch Plan is de uitvoering van een Master Bouwplan 2021 met onder meer de renovatie van het beddenhuis, de Intensive Care Unit en de Operatie Kamer alsmede het absolute hoogtepunt: de nieuwbouw van het AMC-SU ziekenhuis. De financiering voor deze projecten is afgerond, terwijl de coördinatie en uitvoering zijn ondergebracht bij de onder het ministerie van Volksgezondheid ressorterende Program Management Unit onder leiding van Lothar Boksteen.

Met het oog op de continuïteit van het AZP in het algemeen en het waarborgen van de kwaliteit van de patiëntenzorg en de voortgang van de herstructurering in het bijzonder, buigt de regering zich nu reeds over een adequate opvolging, deelt Volksgezondheid mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May