Reuzen kerstboom op 'Plein' oogst veel bewondering
15 Dec 2016, 08:13
foto
De reuzen kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein viert haar eerste lustrum. (Foto: Info Act)


Een groep enthousiaste kinderen van de Mr. Huber Stichting heeft samen met minister van Openbare Werken, Siegfried Wolff, de reuzen kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein ‘aangestoken.’ De boom van Roeli’s Lighting en Decor gaat voor de vijfde keer de rol van kerstattractie en trekpleister tot begin volgend jaar vervullen. De kinderen van de Hubert Stichting zijn niet met lege handen naar huis teruggegaan.

“We hadden de dependance van de Huber Stichting op Commewijne, vorig jaar een televisietoestel geschonken. Maar dat is kapot gegaan,” deelt Ramon ‘Roeli’ Djwalapersad, directeur van Roeli’s Lighting & Decor mee. “We hebben ze een nieuwe gegeven. Onze partner Niamat heeft een enveloppe, met inhoud natuurlijk, geschonken.” Minister Wolff heeft een afspraak met de stichting gemaakt. “De leiding mag bij mij langskomen voor een bijdrage van het ministerie van SRD 3000". Daarna begon de minister uit volle borst te zingen. De blijdschap in de tent bij de kerstboom is aanstekelijk.

Al vroeg waren hele gezinnen getogen naar het Onafhankelijkheidsplein. Het moment waarop de verlichting van de boom aangaat, zijn het picknicken, het geduldig wachten en de ‘toevallige wandeling’ omgeslagen in heuse foto shoots. Sommigen knielen anderen liggen plat om de boom met de ster vast te kunnen leggen. Moeders, vaders, opa’s en oma’s willen allemaal met de boom of de foto. Dit jaar zijn er meer drones in de lucht. Aan luchtbeelden van de reuzenboom zal het dit jaar niet ontbreken.

“De boom is een attractie geworden,” grijnst Djwalapersad. “Deze boom staat er voor de vijfde keer. Vanaf 2011. Maar we zijn al sinds 1991 bezig.” De boom is in samenwerking met Niamat en Openbare Werken opgezet. “We hebben geconstateerd dat de overheid dit jaar niet gaat verlichten,” geeft ‘Roeli’ aan. “We hebben daar ook op ingespeeld. Wat kunnen wij doen dan ervoor zorgen dat men toch geniet van een mooie boom op het Onafhankelijkheidsplein.” Vrijdag zal de grote boom wederom als decor dienen bij de Volkskerstzang. De boom zal volgend jaar heel anders gedecoreerd worden, kondigt Djwalapersad aan.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May