Roseline Daan: Regering vertoont onbehoorlijk gedrag
14 Dec 2016, 11:34
foto


"Onbehoorlijk gedrag. Dit is een duidelijk voorbeeld van het bekende gezegde 'Wie het kruis heeft, zegent zichzelf'." Zo reageert Roseline Daan, voorzitter van de stichting Women United Suriname (WUS) op de mededeling vanuit de regering dat de financiële bijstand tot nader order is verschoven.

Deze bekendmaking wordt enkele dagen vóór de kerstviering gedaan aan de mensen met een beperking, terwijl de machthebbers zichzelf middels goedkeuring van een missive mooi hebben 'verwend' met een bedrag van tienduizenden Surinaamse dollars om hun relaties met geschenken blij te maken.

De aanpak van de huidige machthebbers, voornamelijk de minister van Financiën Gillmore Hoefdraad, bewijst voor de zoveelste maal zijn ondeskundigheid en onkunde om de juiste financiële planning te maken en prioriteiten te stellen, zegt Daan. Haar stichting heeft onder andere als doel op te komen voor de belangen van vrouwen en achtergestelde groepen. "Het steeds maar weer opnieuw (af)dwingen om het onwerkbare financiële planningssysteem vanuit regeringswege te wijzigen, heeft ons land en volk al genoeg geld en tranen gekost."

Ook voor WUS-ondervoorzitter Orpheu Marengo is de situatie onbegrijpelijk. "De regering weet toch dat zij maandelijks vaste verplichtingen heeft. Dan zou die toch moeten plannen zoals huishoudens dat maandelijks doen met hun water- en stroomrekeningen?" Marengo weet dat er sprake is van slecht beleid, maar dat deze doelgroep steeds weer kind van de rekening wordt, vindt ze nu meer dan genoeg. "We willen ook niet meer zien dat onder andere de Medische Zending, sociale instellingen en ziekenhuizen niet worden betaald.”

Het beleid zou er op gericht moeten zijn om de armsten onder de bevolking te versterken zodat zij minder afhankelijk zijn van derden. Helaas gebeurt het tegendeel en wordt de afhankelijke positie in stand gehouden. Zowel Daan als Marengo roepen de verantwoordelijke instanties op er alles aan te doen zodat de uitkering nog ruim vóór de feestdagen wordt uitbetaald. En als dat moet betekenen dat het besluit van het toekennen van een bedrag aan de ministers voor kerstgeschenken moet worden teruggedraaid, "then so be it", stelt Daan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May