Zondag geen stroom in deel Paramaribo-Noord
13 Dec 2016, 21:43
foto
De kabelbrug over de Sluiskreek vertoont verzakkingen. (Foto: EBS)


De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) vervangt zondag een deel van de 33 kV kabelverbinding die het onderstation aan de Arabistraat te Geyersvlijt voedt. Er zal een ondergrondse kabel worden geplaatst. Tourtonne 5, Tourtonne 6, Maretraite 5, Maretraite 6, Geyersvlijt, Kasoedjieweg, Clevia, Morgenstond en Leonsberg, zullen op die dag van zes uur ‘s morgens tot en met drie uur ‘s middags geen stroom hebben.

Het gaat om het noordelijk gedeelte van de Sluiskreek te Paramaribo-Noord. Er zal in die omgeving voornamelijk op de bermen langs de Thurkowstraat worden gewerkt; dit kan lastig zijn voor weggebruikers. De EBS vraagt aan de belanghebbenden om eventuele voorzorgsmaatregelen te treffen.

De huidige kabels lopen in een betonnen bekisting onder de brug van de Thurkowstraat over de Sluiskreek naar het onderstation. Deze kabelbrug vertoont ernstige verzakkingen, zegt de voorlichting van de EBS. De werkzaamheden worden uitgevoerd om verdere schade aan het netwerk te voorkomen.

De kabels worden overdag op de zondag vervangen om ongerief zoveel mogelijk te voorkomen; de belasting van het netwerk is dan het laagst en het veiligheidsgevoel van bewoners wordt zo min mogelijk aangetast. Ook voor de EBS-medewerkers is het veiliger om overdag te werken.

De EBS-voorlichting geeft aan dat het elektriciteitsbedrijf zich zal blijven inzetten voor kwalitatieve dienstverlening aan de gemeenschap en zijn verontschuldiging aanbiedt voor enig ongerief.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May