Krama Oil doneert ambulance aan RGD Commewijne
13 Dec 2016, 08:24
foto
Kenneth Slooten feliciteert namens Krama Oil dc Remi Pollack. Rechts Edwin Noordzee, waarnemend directeur RGD. (Foto: Raoul Lith)


De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft maandag een ambulance in gebruik genomen. Deze zal worden ingezet in het district Commewijne. “Het is een bijzondere dag bij RGD. Dit is versterking van de RGD om vooral in het district Commewijne de dienst weer eens te kunnen optimaliseren. Het is een bijzondere geste, heel belangrijk voor ons,” zegt Edwin Noordzee, waarnemend directeur van de RGD.

Deze geste is gedaan door het bedrijf Krama Oil door tussenkomst van districtscommissaris Remi Pollack. “Humphrey Kramawitana directeur van Krama Oil was onlangs jarig en wilde iets terugdoen voor de gemeenschap. We hebben samen zitten brainstormen en kwamen tot het idee dat er iets in de gezondheidszorg gedaan moest worden. Krama stelde toen een ambulance voor en ik heb gelijk ja gezegd,” legt Pollack uit. De districtscommissaris heeft voorgesteld dat de ambulance wordt gestationeerd op de Oost-west Verbinding waar er een gemeenschapscentrum is opgezet.

Kenneth Slooten die het bedrijf heeft vertegenwoordigd tijdens de ceremonie, zegt dat de overhandiging eerder had moeten plaatsvinden. “Het moet me van het hart om dit eraan toe te voegen. We hebben wat oponthoud gehad vanwege het feit dat op onze haven men het nodig vond om een aantal attributen uit de ambulance te ontvreemden. Criminelen hebben zuurstofflessen en dat soort zaken gestolen,” geeft Slooten aan. Hij merkt op dat het een ambulance is bestemd voor de zieke mens en “het is niet een luxewagen of dat soort van import spullen”. Slooten stelt dat de beveiliging rond de haven ook eens goed bekeken moet worden.

Pollack meent dat er met de ondernemer een goede samenwerking is. Hij heeft ingespeeld op andere initiatieven (begraafplaats en aula op Tamanredjo) en heeft ook collega’s gemotiveerd om te participeren.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May