STS en ABS voeren onderzoek uit over toeristenbeleving
12 Dec 2016, 20:56
foto


Niet-ingezetenen (toeristen) die Suriname verlaten via de Johan Adolf Pengel luchthaven, het vliegveld Zorg en Hoop, de grensposten Albina (Marowijne) en South Drain (Nickerie), zullen van 19 december dit jaar tot en met 31 januari 2017, door middel van een vragenlijst via een enquêteur hun mening geven over de beleving van het Surinaamse toeristisch product. De gegevens moeten een wezenlijk beeld bieden over diverse onderdelen van het toerisme, vanuit het perspectief van de bezoeker.

Het bezoekersonderzoek van de Stichting Toerisme (STS) en het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) wordt mogelijk gemaakt door financiering van het Ontwikkelingsfonds van de VN (United Nations Development Programme – UNDP). De organisatoren willen een dergelijke studie enkele keren per jaar doen.

Bij het onderzoek zal ook nagegaan worden hoeveel de toerist tijdens zijn verblijf uitgeeft en waar hij de uitgaven aan heeft besteed, zegt de voorlichting van de STS. De verwerking van de resultaten moet in maart 2017 rond zijn. Dan zal niet alleen duidelijk zijn wat onder meer de verlangens van de toerist en de tekortkomingen van het toerismeproduct zijn, maar ook wat de bezoekers als positief hebben ervaren.

De verkregen data kunnen gebruikt worden om Suriname verder te marketen en promoten als toeristische bestemming en om te werken aan productontwikkeling en verbetering. Door middel van het bezoekersonderzoek zullen het ABS en de STS de redenen van het bezoek, de duur van het verblijf en de beleving van de toerist aangaande klantvriendelijkheid, veiligheid en de kwaliteit van het product, mede vaststellen. De resultaten zullen ook de samenstelling van de Nationale Rekeningen in het algemeen en het opstellen van een Tourism Satellite Account in het bijzonder ten goede komen, zegt de STS.

De STS en het ABS zullen het eindrapport rond eind maart 2017 presenteren. Het laatste bezoekersonderzoek werd in 2004 gehouden, waarbij bezoekers die Suriname via de Johan Adolf Pengel luchthaven verlieten, werden geënquêteerd. Het is de eerste keer dat alle grensposten (Zorg en Hoop, Zanderij, Albina en Nickerie/South Drain), onderdeel zijn van een bezoekersonderzoek in Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May