Suriname doet voor 5e keer mee met Consude games
11 Dec 2016, 17:43
foto
Surinaamse deelnemers op de Johan Adolf Pengelluchthaven. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


86 sporters uit Suriname doen mee aan de Consude games 2017. Deze worden van 12 tot en met 18 december in Medellin, Colombia gehouden. Suriname participeert voor de 5e keer. De Zuid-Amerikaanse Schoolsport Spelen worden voor de 22e keer gehouden. Scholieren tussen 12 en 14 jaar zullen het land vertegenwoordigen.

De 9 takken van sport waaraan Suriname deelneemt zijn: schaken, atletiek, atletiek voor mensen met een beperking meer bekend al Special Olympics, judo, tafeltennis, basketbal, zaalvoetbal, zwemmen en volleybal. Suriname neemt voor het eerst deel aan meisjes basketbal.

De commissie Schoolsport Federatie Suriname is belast met de organisatie. In deze commissie hebben medewerkers van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, Onderwijs Wetenschap en Cultuur en het Surinaams Olympisch Comité zitting. Tien landen doen mee aan de Consude games: Suriname, Argentinië, Chili, Paraguay, Uruguay, Bolivia, Colombia, Peru, Venezuela en Ecuador. De vriendschappelijke banden tussen deze landen worden door de spelen verstevigd door acceptatie van elkaars cultuur. Bij de afgelopen Consude Games hebben de Surinaamse sporters voor zwemmen, atletiek en judo in totaal 13 medailles behaald, meldt het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May