Breeveld wijst op leed door late uitbetaling uitkeringen
10 Dec 2016, 10:00
foto
Assembleelid Carl Breeveld (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Carl Breeveld (DOE) kaartte in De Nationale Assemblee aan dat terwijl er over een lening van US$ 235 miljoen wordt gesproken, mensen met een beperking geen uitbetaling krijgen van SRD 325. "In de economische situatie waarin we ons bevinden, gaat de regering voorbij aan de acute noodsituaties zoals die, waar verschillende sociale instellingen zich op dit moment in bevinden, met name de meest kwetsbare groepen. Hoe vangen wij deze noodsituaties op?"

Breeveld merkte op dat hij vrijdag weer bericht kreeg van mensen die leven met een beperking, dat zij bij aankomst op de kantoren te horen krijgen dat wederom de uitbetaling van de financiële bijstand tot nader order is uitgesteld. Vervolgens belt men naar het kantoor van het ministerie van Sociale Zaken afdeling Financiële bijstand aan de Gemenelandsweg, waarbij niet wordt opgenomen. "Gewoon niet bereikbaar." Het Assembleelid voerde aan dat dit niet zo door kan gaan.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zei naar aanleiding van opmerkingen over subsidies, dat niet elk bedrag zonder meer wordt betaald. Er vindt controle plaats. Instellingen verhogen bedragen zonder af te stemmen of nemen meer personeel in dienst. De bewindsman deelde mee dat er volgend jaar een betere regeling komt. Er zal geld vrijgemaakt worden, waarbij een staatsbank belast zal worden met de uitbetaling. Op deze manier kan er sneller worden ingespeeld op de situatie.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May