HI wil bedrijven helpen 'scoren'
07 Dec 2016, 22:04
foto
De missie van de ILO op bezoek bij minister Sieglien Burleson van HI. (Foto: HI)


De Competitiveness Unit Suriname (CUS) van het ministerie van Handel en Industrie (HI) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) willen samen met de International Labor Organization (ILO) voor de private sector een pilot project organiseren over de invoering en toepassing van de Score-methode. Een delegatie van de ILO is van 7 tot 9 december in Suriname voor het verzamelen van gegevens.

Eerder dit jaar, op 18-19 mei en 29 juli hield de ILO al de Tripartite Workshop on Improving Productivity and Competitiveness in Suriname. De huidige ILO-delegatie bestaat uit Kelvin Sergeant, Sustainable Enterprise Development and Job Creation Specialist en Olga Orozco, Technical Specialist van Score. Zij zullen met medewerkers van HI, tijdens de missie gesprekken voeren met onder anderen, leidinggevenden van belangstellende bedrijven voor deelname aan het pilotproject.

Score staat voor Sustaining competitive and responsible enterprises. Met behulp van deze methode moeten bedrijven in staat zijn om in toenemende mate concurrerende goederen en diensten te leveren op de lokale markt en voor de export, licht de voorlichting van HI toe. Zij kunnen hun productiviteit verhogen en hun concurrentiepositie versterken.

De missie verzamelt informatie voor het formuleren van een gedetailleerd projectplan, inclusief criteria voor bedrijven, die belangstelling hebben voor deelname aan het pilotproject Score. Verder wordt er gekeken naar de specifieke financieringsopties voor de mogelijke start van module 1 in het begin van 2017. Ook zal de mogelijkheid worden bekeken hoe de Score methodiek op de middellange en lange termijn kan worden ingebed als onderdeel van de ondersteuning private sector ontwikkeling, zegt HI.
Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January