Comité houdt gedenkwandeling op 8 december
05 Dec 2016, 13:58
foto


Op 8 december om 16.00 uur zal het bestuur van het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld een gedenkwandeling starten vanaf het Monument van de Binnenlandse Oorlog naar Fort Zeelandia. Dit deelt de voorzitter van het Comité Humphry Jeroe mee aan Sunil Oemrawsingh, voorzitter van stichting 8 december 1982.

Jeroe schrijft aan Oemrawsingh dat hij behalve een uitnodiging over de gedenkwandeling ook een ontwerpwet Slachtoffers Politiek Geweld aan hem heeft overhandigd voor medewerking aan een handtekeningenactie voor ondersteuning. Daarop is Oemrawsingh niet ingegaan. "Bij de overhandiging hebben we afgesproken om nog eens een persoonlijk gesprek met elkaar aan te gaan. Ook heb ik u gevraagd of een afvaardiging van het Comité de kerkdienst op 8 december zou mogen bezoeken. U gaf aan dat het een openbare bijeenkomst is en wij van harte welkom zijn. Ik had de indruk dat de volgende stap zou zijn een uitnodiging om met elkaar om de tafel te zitten en af te tasten waar onze overeenkomsten en meningsverschillen zijn over de vraag hoe om te gaan met politiek geweld waarbij wij allen slachtoffers van zijn geworden. Ik was dan ook verrast om te zien dat in plaats van een uitnodiging voor een gesprek ik een
afwijzing heb gekregen," schrijft Jeroe.

Hij gaat gedetailleerd in op de brief die Oemrawsingh en Betty Goede, voorzitter van de Organisatie van Gerechtigheid en Vrede hebben geschreven naar het Comité. " We hopen dat naar aanleiding van onze reactie u het gesprek met ons wilt aangaan en hopelijk ook wil deelnemen aan een activiteit die leed met elkaar verbindt in plaats van elkaar scheidt. Graag verneem ik van u of uw reactie betekent dat u het niet op prijs stelt dat het Comité op 8 december in de kerk aanwezig is en op 10 december bij de bloemenhulde. Dat is mij niet duidelijk geworden uit uw brief," schrijft Jeroe.

U kunt de brief van het Comité hier downloaden.
pdf-icon.gif Antwoord_Comité.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May