Politieke partijen: Rechter gaat voorbij aan belangen kiezers
30 Nov 2016, 14:19
foto


Kort gedingrechter Siegline Wijnhard is voorbij gegaan aan de belangen van de kiezers. De rechter heeft volgens de VHP, NPS en Pertjajah Luhur proberen aan te geven niet bij machte te zijn om de rechtsgeldige terugroeping van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan te realiseren.

De verklaring van de politieke partijen:
"Naar aanleiding van het vonnis van kort geding rechter S. Wijnhard, dd 28 november 2016, in de zaak die de Vooruitstrevende Hervormings Partij, de Pertjajah Luhur, en de Nationale Partij Suriname aanhangig hadden gemaakt tegen de voorzitter van De Assemblee voorzitter J. Simons en de formeel teruggeroepen leden R. Sapoen en D.Chitan, wensen de genoemde politieke partijen het volgende te verklaren.

Zodra het bedoeld vonnis op schrift ter beschikking is gesteld van de partijen bij het geding, zal diepgaand worden gebogen over de daarin vervatte overwegingen en besluiten. In overleg met de raadslieden zal dan het te vervolgen pad in deze worden uitgezet en gevolgd.

Opgemerkt kan wel worden dat verwacht werd dat een beslissing in dit geval, zou bijdragen aan vermindering van de grote bezorgdheid en rechtsonzekerheid bij de samenleving, ontstaan door vele ontwikkelingen in het land. Deze zaak was gericht tegen personen die de rechtsstaat ernstig beschadigen door in strijd met de wet en het recht handelen. Een zaak met een ernstig impact op het beeld dat men , nationaal en internationaal, heeft van Suriname. Verwacht werd dat het groter belang van de natie zou worden gediend.

Ons voorlopig oordeel daarom dan ook is dat de rechter voornoemd, met voorbijgaan aan de belangen van door de wet aangewezen kiezers, met deze uitspraak heeft proberen aan te geven, dat de rechtsstaat niet bij machte is een rechtsgeldige terugroeping van leden, hetgeen nota bene bij meerdere vonnissen is bevestigd, te realiseren."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May