Verdachte van moord voorlopig vrij: eis OM 15 jaar
29 Nov 2016, 06:37
foto


Roel S. wordt ervan verdacht de 54-jarige B.D. in Nickerie verkracht en om het leven gebracht te hebben. Hij was als tuinman werkzaam bij de vrouw. Dit zou zijn gebeurd in de nacht van 3 op 4 november vorig jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van vijftien jaar tegen deze verdachte. Kantonrechter Siegline Wijnhard zag geen bezwarende verklaringen tegen de man en stelde hem voorlopig in vrijheid, zoals zijn verdediging gevraagd had.

Advocaat Irvin Kanhai is naast collega Hemradj Matawli ook raadsman van deze verdachte. Volgens Kanhai is er slecht onderzoek door de politie gepleegd in deze zaak. Kanhai vindt dat het OM niet tot wettig en overtuigend bewijs zal komen. Hij voerde aan dat de verdachte niet in staat is die handeling te plegen. Verder heeft de politie geen onderzoek gedaan om na te gaan op welke wijze de ledematen van de vrouw vastgebonden waren. Het huiszoekingsbevel heeft niets opgeleverd en op het hemd van de verdachte zijn er ook geen bloedsporen aangetroffen. Ook is het niet bekend van wie de hamer waarmee de vrouw bewerkt was, afkomstig is.

Kanhai betoogde dat het niet bekend is wie de kip heeft schoongemaakt. Verder gaat de politie ervan uit dat het om daders gaat en geen dader. De tie-wrap waarmee de vrouw vastgebonden was is niet onderzocht, terwijl deze vol sporen gezeten kon hebben. Kanhai vindt dat het ook niet duidelijk is wanneer de kip precies geslacht zou zijn. Met zijn verkorte vorm van pleidooi deed Kanhai samen met Matawli het verzoek om de voorlopige hechtenis van de man op te schorten. De rechter ging mee met het verzoek van de raadslieden.
Op 12 december zullen Kanhai en Matawli hun pleidooi houden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May