Veroordeelde op vrije voeten met opgelegde straf
27 Nov 2016, 23:13
foto


Rinaldo A. heeft op 19 juni van dit jaar in het district Wanica gepoogd een man zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Hij loste een schot, maar niemand werd geraakt. Hij zou gebruikgemaakt hebben van een alarmpistool en gooide dit weg na ermee geschoten te hebben. Toen de politie ter plekke arriveerde, werd zijn auto doorzocht, omdat hij agressief gedrag vertoonde. De politie trof 162 gram cocaïne in de auto aan. Hij kreeg een celstraf van twaalf maanden waarvan acht voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een boete van SRD 250 of een hechtenis van twee weken.

Rinaldo A. bevestigde de aanwezigheid van de drugs. Hij heeft een vriendin die een voorkind heeft. De vader van dat kind bracht geld voor de jongen en zijn vriendin schreeuwde toen tegen haar zoon dat hij voortaan het geld op de hoek moest gaan halen. Dit maakte de biologische vader kwaad. De veroordeelde heeft zich bemoeid met deze kwestie en loste uit agressief gedrag een schot. Omstanders hoorden een luide knal en zagen een vlam.

Mettendaf benadrukte dat hij van geluk mag spreken dat niemand geraakt werd. Verder was het geen vuurwapen met scherpe patronen. Officier van justitie, Reshmi Rathipal, eiste een celstraf van twaalf maanden waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een boete van SRD 250 of een hechtenis van twee weken. Ook gaf ze de man een berisping om nooit meer in herhaling te treden. Met de opgelegde straf van de kantonrechter mag de veroordeelde naar huis.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May