Villa Zapakara viert 7e jaardag met 75.000e bezoeker
24 Nov 2016, 20:15
foto
Villa Zapakara bestaat zondag 7 jaar.


Villa Zapakara bestaat op zondag 27 november zeven jaar. Het kindermuseum viert zijn verjaardag zaterdag met 70 kinderen. Een deel van de kinderen komt via het ‘Abra broki project’, terwijl ook individuele bezoekers voor een verjaardagstarief erbij zijn. De directeur Mariele Pals van het Tropenmuseum Junior uit Amsterdam is speciaal naar Suriname gekomen voor de verjaardag. Tijdens het feest wordt de MixMax Brasiltour gedaan, er worden Braziliaanse dansworkshops gehouden en een mannequinchallenge. Villa Zapakara heeft ook tijd voor taart en (kinder)champagne.

Sinds de opening op 27 november 2009 heeft Villa Zapakara 75.000 bezoekers mogen verwelkomen. Het museum is begonnen in 2009 met de tentoonstelling ‘Paleisgeheimen’, in 2011 is de tweede interactieve tentoonstelling van start gegaan, dit was ‘Ster in de stad’ over het leven in de miljoenenstad Mumbai. In 2013 opende Villa Zapakara de deuren met ‘De Qi van China’ de energie die door alles en iedereen stroomt. Dit jaar kunnen de kinderen op bezoek bij MixMax Brasil. MixMax Brasil speelt zich af in een kunstenaarswijk in de staat Pernambuco, in het noordoosten van Brazilië met Recife als hoofdstad. Het overkoepelende thema van de tentoonstelling luidt: nix is wat het lijkt, mix is wat het is.

Dakaya Lenz, inhoudelijk directeur van Villa Zapakara, is trots op deze mijlpaal. De nieuwe tentoonstelling is voor het scholenprogramma tot eind 2017 volgeboekt. Dakaya geeft aan dat ze blij is dat Villa Zapakara op het gebied van kindvriendelijke kunst en cultuur educatie niet meer weg te denken is. Ondanks de situatie in het land, kunnen scholen nog steeds organiseren dat de kinderen het museum bezoeken.

Villa Zapakara is in staat geweest deze mijlpaal te bereiken mede dankzij de steun van hoofdsponsor Nederlandse ambassade, diverse bedrijven en instellingen.
Kindermuseum Villa Zapakara heeft vanaf het begin een samenwerking met het Tropenmuseum Junior in Amsterdam. Het Tropenmuseum Junior ontwikkelt de tentoonstellingen die Villa Zapakara overneemt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May