IDB ondersteunt duurzame ontwikkeling landbouw Guyana
21 Nov 2016, 04:52
foto
Leerlingen van de landbouwschool in Guyana.


De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de regering van Guyana werken samen in een nieuw initiatief voor ontwikkeling van de landbouw. Het project moet het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen en de productiviteit van de landbouw van de kleine boeren, verhogen.

Aan het project is een lening van US$ 15 miljoen gekoppeld. Binnen dit initiatief moeten gegevens van hoge kwaliteit worden geproduceerd voor de Guyanese agrarische sector. Het project moet de productiviteit verhogen, in het bijzonder voor middelgrote en kleine boeren. Ook zal gewerkt worden aan de sanitaire en fytosanitaire (SPS) normen en het verhogen van de toegang tot de vleesverwerking faciliteiten. Hogere productiviteit zal de druk op de bossen en kwetsbare ecosystemen verminderen, en de inkomsten voor de kleine en middelgrote boeren vergroten.

Agrarische activiteiten, waaronder ook de veeteelt, waren in 2014 goed voor 18% van het Bruto Binnenlands Product van Guyana en 20% van de totale werkgelegenheid. Door de impact van de klimaatverandering ziet Guyana net als Suriname steeds grotere periodes van droogte, die een bedreiging vormen voor de landbouwproducenten en de voedselzekerheid ondermijnen.

Er is een gebrek aan informatie over veeteelt en landbouwproducenten, veeteelt en landbouw systemen en kostenstructuren in het hele land. Dit gebrek aan gegevens heeft invloed op consumenten, leveranciers, overheden, private investeerders en ontwikkelingsorganisaties.

Het IDB-programma zal een landbouwtelling in Guyana financieren, en het agrarische informatiesysteem versterken. Er komen twee agrarische centra in twee regio’s voor onder meer onderzoek en voorlichting. In deze twee regio’s, 9 en 10, krijgt slechts 3% van de landbouwers technische bijstand en opleiding. Het programma zal ook de capaciteit van het land vergroten om te voldoen aan de sanitaire en fytosanitaire normen die de markten zal openen voor de veehouderij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May