VHP ziet in monseigneur Zichem het idool van een leider
20 Nov 2016, 03:23
foto
Ex-bisschop van de Rooms-katholieke kerk, monseigneur Aloysius Zichem.


In monseigneur Aloysius Zichem ziet de VHP het idool voor een leider. Hij heeft zich niet alleen heeft gegeven voor de Rooms-katholieke kerk, maar heeft zich met hart en ziel en volledige overgave op liefdevolle wijze als een rechtschapen mens ingezet voor de gemeenschap.

De VHP heeft met een delegatie, onder leiding van haar voorzitter Chan Santokhi, op waardige wijze afscheid genomen van de door de hele samenleving gewaardeerde geestelijke. Vooral tijdens de grote en ernstige uitdagingen in de recente geschiedenis, heeft hij als zorgzame herder voor allen, zich ontfermd over de samenleving. Hij heeft zich ten volle ingezet voor het bewaren van de rechtvaardigheid, vrede en harmonie in Suriname dat voor hem zo dierbaar was.

"Moge zijn voorbeeld als licht blijven schijnen over de nog grotere uitdagingen die ons als natie te wachten staan. Moge zijn wijze van aanpak niet alleen voor de VHP maar voor elke Surinamer een voorbeeld zijn in ons streven van Suriname een rechtvaardige, solidaire, natie te maken met gelijkwaardigheid voor eenieder die in het land vertoeft," stelt de VHP.

In de kathedrale basiliek Petrus en Paulus is zaterdag afscheid genomen van monseigneur Zichem. Na het afscheid is er een plechtig gebed gehouden, waar diverse geestelijken en kerkelijke organisaties lovende woorden over monseigneur Zichem hebben uitgesproken. De uitvaartdienst vindt zondag om 15.00 uur plaats. Na de Eucharistie viering zal monseigneur Zichem worden bijgelegd in de bisschoppelijke crypte achter de kathedrale basiliek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May