Plan voor ontwikkeling cassave-industrie gelanceerd
18 Nov 2016, 22:24
foto
Het regionale cassaveproject is gelanceerd op 16 november. Minister Soeresh Algoe heeft het seminar geopend. (Foto: LVV)


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) wil de cassave-industrie in Suriname tot verdere ontwikkeling brengen. Deze week heeft het ministerie met de Agency of the Colombian presidency for international Cooperation (APC-Colombia) en de Clayuca foundation, een regionaal cassaveproject gelanceerd om de duurzame competitieve ontwikkeling van de cassave waardeketen te bevorderen, schrijft de LVV-voorlichting.

Minister Soeresh Algoe van LVV opende het aan de lancering verbonden seminar in het SAIS-gebouw van LVV. Er is met stakeholders gesproken over de status van de productie, verwerking en marketing van cassave in Suriname. Verder is er ook geconcentreerd op recente ontwikkelingen op het gebied van technologie. De Latijns-Amerikaanse regio, en het Caribisch gebied, met name Suriname, Guyana, Trinidad and Tobago, Barbados en Jamaica zijn bij het project betrokken.

Vorig jaar is als onderdeel van de samenwerking tussen het ministerie van LVV en de Colombiaanse overheid een promotersgroup opgericht. De promotersgroup heeft een mijlpaal behaald door de goedkeuring van het toen ingediende actieplan bij de Europese Unie (EU), waarbij de overeenkomst binnenkort zal worden gesloten, zegt LVV. Met het resultaat van het gehouden seminar zal de promotersgroup een actieplan voor 2017 opmaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May