Dodson wil duurzame ontwikkeling Nieuw Koffiekamp
15 Nov 2016, 00:01
foto
De weg naar Rosebel Gold Mines was maandag opnieuw geblokkeerd.


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft alle betrokkenen van Nieuw Koffiekamp voor dinsdag opgeroepen voor een overleg bij Rosebel Gold Mines. Gisteren was de weg naar Rosebel en het dorp weer gebarricadeerd. Districtscommissaris Kenya Pansa van Brokopondo heeft een onderhoud gehad met Nieuw Koffiekamp. Daar is aangegeven dat er een gesprek komt met de minister.

NH-minister Regilio Dodson zegt aan Starnieuws dat er een structurele oplossing gevonden moet worden. "Het gaat bij mij niet alleen om het zoeken van goud, maar om de ontwikkeling van Nieuw Koffiekamp. Terwijl wij bezig zijn met het vinden van een oplossing, zijn er acties ondernomen. Dat keur ik af," benadrukt de bewindsman.

De politie zou de barricade gisteren verwijderen, maar er is gekozen voor overleg. "Gelukkig besloten de mensen in te gaan op de uitnodiging, waardoor de barricaden konden worden verwijderd," merkt de minister op. Hij benadrukt dat te Roma Pit in het concessiegebied van Rosebel Gold Mines/Iamgold, het niet mogelijk is voor mensen om goud te zoeken. Het bedrijf heeft het gebied zelf nodig. "Roma Pit is uitgesloten," blijft de bewindsman erbij.

Later op de dag zal er alles aan gedaan worden om te werken aan een oplossing. Dit houdt in dat het dorp zich moet kunnen ontwikkelen. Er moeten toekomstperspectieven worden geboden. "De ontwikkeling zal niet komen als het gaat om het zoeken naar goud alleen," voert de minister aan. Hij hoopt dat partijen zich zullen inzetten voor een oplossing.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May