Zes jaar opgelegd in doodslagzaak Nickerie
15 Nov 2016, 01:26
foto


Kantonrechter Siegliene Wijnhard heeft op de rechtszitting van maandag een celstraf van zes jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, opgelegd tegen Harrykish B. De straf is conform de eis van officier van justitie, Astrid Niamat. De kantonrechter achtte het feit wettig en overtuigend bewezen.

De veroordeelde zou de fatale slag aan Malcolm D. hebben toegebracht, met een eind hout. Dit gebeurde op 27 juni vorig jaar in het district Nickerie, aan de Annastraat. Het slachtoffer is als gevolg van de toegebrachte slagen omgekomen.
De rechter voerde aan dat de veroordeelde ontkend heeft de slag aangebracht te hebben. Getuigenverhoor heeft dit duidelijk gemaakt. Het slachtoffer dat zelf de confrontatie met de groep had opgezocht, viel op de grond. Hij stond weer op en de veroordeelde sloeg hem met een eind hout. Hij viel op het asfalt en stond niet meer op. De mannen die betrokken waren, waren allemaal onder invloed van alcohol. Zij achtte doodslag bewezen. Het slachtoffer was mishandeld op die bewuste dag. Hij viel op het wegdek, maar stond weer op. Nadat de verdachte hem met een eind hout op zijn hoofd sloeg, stond hij niet meer op en overleed daarna in het ziekenhuis.

Raadslieden Hemradj Matawli en Raoul Lobo die Harrykish B. bijstonden, hadden aangevoerd dat de man uit noodweer en noodweerexces heeft gehandeld. Volgens de advocaten heeft de verdachte zichzelf en zijn werkgever verdedigd. Volgens Wijnhard is er geen sprake van noodweer en noodweerexces. De veroordeelde is voor het eerst in aanraking gekomen met de politie.

Wanita Ramnath


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May