Verdachte: De aangetroffen goederen zijn van mij
11 Nov 2016, 23:23
foto


Alvertino B. is op de rechtszitting van donderdag gehoord door rechter Marie Mettendaf. De verdachte werd aangehouden te Munder. De kast van de muziekinstallatie en gestolen goederen zijn door de benadeelde herkend. Ook werd er vier gram cocaïne bij hem aangetroffen. In deze zaak is een politieman gehoord op de rechtszitting.

Een getuige had het kentekennummer van het voertuig opgenomen en doorgespeeld aan de politie. In het voertuig trof de politie een koevoet en een muziekinstallatie aan. In de woning van de verdachte werden horloges en andere goederen aangetroffen die zijn herkend door de benadeelden. Maar, de verdachte blijft erbij dat de spullen van hem en zijn vrouw zijn. Hij is een oud-bekende van de politie.

De politieman verklaarde dat de vrouw van de verdachte verscheidene keren gebeld is om een verklaring af te leggen. Op het aangegeven adres werd zij niet aangetroffen. Op een gegeven moment zou ze samen met haar advocaat op het politiebureau een verklaring afleggen.

Raadsman Raoul Lobo die de verdachte bijstaat, voerde aan dat de vrouw verscheidene keren naar de politiepost is geweest, maar de desbetreffende agent was er niet. Dat er drugs bij zijn cliënt aangetroffen zijn, is duidelijk. Maar de diefstal vindt de advocaat zwak. Hij merkte op dat de speakers niet herkend zijn, maar slechts de kast. “Er worden duizenden kasten van dezelfde soort verkocht. Ook bij de polshorloges kan geen diefstal vastgesteld worden. Daarnaast komen de goederen die voor diefstal opgegeven zijn, overeen met die van heling. De literatuur zegt duidelijk dat dit niet kan”, voerde Lobo aan.

Officier van Justitie, Reshmi Rathipal, merkte op dat de diefstal in Wanica gepleegd is en de heling in het tweede kanton. Zij vindt niet dat het fout is, omdat het om twee verschillende kantongerechten gaat. Lobo vindt dat walgelijk, omdat hij de mening toegedaan is dat de dief niet de heler kan zijn, ook al is het in een ander kanton. Het verzoek om zijn cliënt voorlopig in vrijheid te stellen, werd afgewezen. Deze zaak zal op 24 november verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May