VHP geeft nader uitleg over bezoek Santokhi aan Bouterse
04 Nov 2016, 03:27
foto


De VHP geeft nader uitleg over het bezoek dat een delegatie onder leiding van partijvoorzitter Chan Santokhi heeft gebracht aan president Desi Bouterse. Aangegeven wordt in een persbericht dat de politicus inspanningen heeft getroost om hulp te zoeken waardoor de regering stappen kan ondernemen om de crisis in het land aan te pakken. Dit is gedaan in het belang van het land.

De VHP heeft de volgende verklaring uitgegeven:
"De VHP-voorzitter heeft in het buitenland hulp gezocht voor het volk dat armoedig en hulpbehoeftig is gemaakt door deze regering. Wij hebben dit als samenleving niet verdiend. Vooral de gezondheidszorg verkeert in een ernstige crisis. Elk leven dat gered kan worden is belangrijk voor ons allemaal.

De VHP is verplicht om op welke wijze dan ook haar steun te doen toekomen aan deze samenleving. Waar deze regering geen toegang heeft voor hulp, heeft VHP-voorzitter deuren geopend. De VHP-voorzitter heeft oplossingen aangedragen en de regering moet daar verder invulling aan geven. Het verslag geeft oplossingsrichtingen die perspectief bieden voor humanitaire hulp aan het gehele volk van Suriname.

Zowel in India als in Nederland heeft de VHP-voorzitter deuren weten te openen die kansen bieden om de economie een duwtje te geven. In het rapport is aangegeven dat de Indiase regering bereid is projecten te ondersteunen maar die moeten dan ingediend worden door de Surinaamse regering. De voorstellen vanuit India kunnen alleen maar op regeringsniveau besproken worden. De oppositie zelf kan geen projecten indienen.

Tijdens zijn buitenlandse missie heeft hij de Surinaamse diaspora aangespoord om hulp te bieden aan de Surinaamse gemeenschap. Vooral de gezondheidszorg heeft veel ondersteuning nodig. De gezondheidszorg is in feite op de intensive care beland. De economie van het land is door het wanbeleid van deze regering in een diep dal terecht gekomen.

Dat is de reden waarom de VHP-voorzitter zich de inspanning heeft getroost om de buitenlandse missie te ondernemen en de bereikte doelen via de regering beschikbaar te stellen aan land en volk. Uw toekomst is ons heilig.
Dezelfde toekomst zal ons leren als deze regering haar trots boven uw welzijn plaatst en de opengehouden deuren negeert of toch nog zand over onze relatie van coalitie en oppositie kan zetten en het belang van land en volk voorop kan stellen.

De VHP-voorzitter heeft zijn deel gedaan en het ligt nu aan de regering om de initiatieven van VHP-voorzitter Santokhi te ondersteunen en te implementeren. De bal ligt nu op de speelhelft van president Bouterse. De regering-Bouterse heeft nu open doel om te scoren. De partij hoopt niet dat het rapport van VHP-voorzitter Santokhi in de bureaulade verdwijnt net als Vision 2030.
De voorzitter zal het volk niet in de steek laten. Daarom zei hij tijdens het Divalifeest: Van deze voorzitter kunt u verwachten dat hij samen met u het licht zal dragen, de toorts zal dragen, en ervoor zorg dragen dat wij verlichting krijgen in Suriname".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May