Venezuela: Parlement stelt proces tegen Maduro uit
02 Nov 2016, 14:40
foto
President Nicolas Maduro heeft parlementariërs ervan beschuldigd een coup te willen plegen. (Foto: Getty Images)


Het door de oppositie geleide parlement in Venezuela heeft het symbolisch proces tegen president Nicolas Maduro uitgesteld. Het rechtsproces was voor dinsdag gepland. De woordvoerder van het parlement zegt dat het besluit te maken heeft met het verlichten van de politieke crisis in het land.

Een mars die de oppositie voor donderdag voor het presidentieel paleis had gepland, is ook uitgesteld. De oppositie beschuldigt president Maduro van het overtreden van de grondwet. Het staatshoofd vindt dat de parlementariërs proberen een coup te plegen.
De beslissing om het proces uit te stellen volgt op gesprekken tussen de twee partijen en de vrijlating van drie anti-regeringsactivisten uit de gevangenis. De gesprekken worden gevoerd door een afgezant van het Vaticaan en andere internationale bemiddelaars.

De Kiesraad heeft vorige maand het proces om tot een referendum te komen opgeschort, nadat de regering had gezegd dat de stemming zinloos was. Maduro heeft de rechtszaak afgedaan als ongeldig en heeft gezworen om eenieder in de gevangenis te zetten die deelneemt aan pogingen om zijn regering omver te werpen.

De oppositie houdt Maduro - een voormalige buschauffeur en vakbondsleider - verantwoordelijk voor de slechte economische situatie van Venezuela. Het olierijk land wordt geconfronteerd met wijdverbreide voedseltekorten en een driecijferige inflatie. De oppositie heeft geprobeerd om een referendum door te drukken, om Maduro vroegtijdig naar huis te sturen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May