Minister: Vanaf vandaag kunnen zittingen worden hervat
02 Nov 2016, 00:01
foto
Het gebouw van het Hof van Justitie aan de Tamarindelaan bij het Onafhankelijkheidsplein. (Foto's: Raoul Lith)


Het is minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie met medewerking van bedrijven, ambtenaren, diverse personen en de Penitentiaire Inrichting te Santo Boma gelukt om de nieuwe zittingszalen in orde te krijgen. De zittingen kunnen in feite vandaag beginnen in het gebouw van het Hof van Justitie aan de Tamarindelaan en het oud-gebouw van het Openbaar Ministerie aan de Henck Arronstraat. Het is aan het Hof van Justitie om de zittingsdatum vast te stellen.

De Staatsraad is dinsdag in spoedvergadering bijeengekomen om advies te geven over het Staatsbesluit dat de aanwijzing van de locatie van zittingszalen regelt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft intussen het Staatsbesluit gepubliceerd. Minister Van Dijk-Silos zegt in gesprek met Starnieuws dat zij enorm veel medewerking heeft ontvangen om binnen een week de tijdelijke oplossing voor het houden van zittingen te realiseren.

Het griffiepersoneel heeft besloten zijn intrek te nemen in het gebouw van het Hof van Justitie. In het gebouw van het Hof van Justitie zullen er ook twee zittingszalen gehuisvest zijn. Het oud-Parketgebouw zal twee zittingszalen herbergen en het archief van het kantongerecht. Het gebouw aan de Fred Derbystraat zal woensdag geheel ontruimd zijn. "Het is de bedoeling dat het gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat eind november opgeleverd wordt. Het kantongerecht zal dan blijvend gehuisvest wordt in het nieuwe gebouw. Het kantongerecht verhuist per 1 januari 2017 naar de Wulfinghstraat," legt de bewindsvrouw uit.

De minister is erg ingenomen met de medewerking die zij heeft gekregen om de job in zo een korte tijd af te hebben. Er is ondersteuning van de EBS, de Waterleiding en Telesur gekregen waardoor de nutsvoorzieningen een feit zijn. De Penitentiaire Inrichting te Santo Boma heeft veel werk helpen verzetten. Dit was mede mogelijk vanwege de verzelfstandiging. Het ministerie bedankt ook alle bedrijven, personen, ambtenaren en gedetineerden die samen dit resultaat hebben neergezet. "Ik ben eenieder zeer erkentelijk die op zulke korte termijn de volle support aan mij heeft gegeven. Zonder hun inzet zou het niet lukken om al het werk binnen een week af te hebben," zegt de minister.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May