Gendertraining Mulo Ellen voor weerbaar maken leerlingen
01 Nov 2016, 13:58
foto
Trainer tevens beleidsadviseur Sharon Saridjan-Tjokro gaat tijdens de training op Mulo Ellen dieper in op gender. (Foto: Biza)


Het Bureau Genderaangelegenheden (BGA) heeft leerkrachten van Mulo Ellen op Commewijne getraind in gender en gendergerelateerde begrippen. Dit staat in het licht van het project 'Internationale Dag voor de Rechten van het Kind op Mulo Ellen'. Deze dag wordt op 24 november op Mulo Ellen herdacht met de organisatie een 'Station Race'. Het doel hiervan is om bekendheid te geven aan de kinderrechten onder de leerlingen. Ook wordt beoogd scholieren weerbaar te maken tegen onder meer genderdiscriminatie en geweld tegen meisjes en vrouwen.

Het BGA wil onder leerlingen de bewustwording over gendergelijkheid en geweld tegen meisjes en vrouwen vergroten, dan wel op gang brengen. Daar het Kinderrechten Verdrag raakvlakken toont met het Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie van vrouwen, ziet het ministerie van Binnenlandse Zaken het ook als zijn verantwoordelijkheid om kinderen zo vroeg mogelijk te informeren over hun rechten in het algemeen en in het bijzonder over gendergelijkheid.

De leerlingen van MULO Ellen zullen op een creatieve en educatieve manier worden ingelicht over de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Trainer tevens beleidsadviseur Sharon Saridjan-Tjokro vindt het erg belangrijk dat leerkrachten eerst alles moeten weten over gender en gendergerelateerde begrippen, alvorens deze kennis over te dragen aan de leerlingen. Daarom is besloten om – voorafgaand aan de 'Station Race' – een gendertraining te verzorgen speciaal voor de leerkrachten.

De Verenigde Naties (VN) heeft 20 november uitgeroepen tot de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Aangezien de beleving van de mensenrechten door kinderen ook beïnvloed wordt door de wijze van opvoeding door ouders, leerkrachten en anderen, zal het ministerie van Binnenlandse Zaken, onder wie het BGA valt, de herdenking van deze speciale dag gebruiken om de aandacht te vestigen op gender, opvoeding en de mensenrechten van het kind (de kinderrechten). Het is van belang dat er aandacht geschonken wordt aan deze dag, zodat kinderrechten meer bekendheid krijgen binnen de gemeenschap, met name bij scholieren, benadrukt het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May