RGD-personeel uitbetaald, werk wordt vandaag hervat
01 Nov 2016, 00:01
foto
Personeel van de Regionale Gezondheidsdienst heeft maandag uit protest het werk neergelegd. (Foto: Raoul Lith)


Het personeel bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) zal vandaag het werk normaal uitvoeren. Nadat gisteren het personeel op het hoofdkantoor en enkele politieklinieken en apotheken het werk neergelegd had, bleek dat het ministerie van Financiën vrijdag fiat had gegeven aan de Centrale Bank van Suriname om SRD 8.720.000 over te maken naar de rekening van RGD. Maandag was het geld er nog niet, waardoor het personeel in actie ging. Een deel van het personeel is intussen uitbetaald, terwijl anderen vandaag over hun geld kunnen beschikken.

Bondsvoorzitter Robby Naarendorp zegt aan Starnieuws dat dit de laatste keer moet zijn dat het salaris te laat wordt uitbetaald. "Ineens blijkt het geld er wel te zijn als er actie wordt gevoerd. 's Morgens heeft de directie overal navraag gedaan, maar niemand wist iets van de storting. Pas als je actie voert, komen dingen in orde," verzucht de vakbondsleider.

RGD moet ruim SRD 60 miljoen ontvangen van de overheid. Dit geld komt maar niet los. Naarendorp hoopt dat nu harde afspraken gemaakt kunnen worden. "Op deze manier kan er geen beleid worden gemaakt. Net als bij Diakonessenhuis moet de directie vanaf de eerste dag van de maand nagaan hoe salarissen eind van de maand uitbetaald kunnen worden. De leiding komt op deze manier nauwelijks aan beleid toe," stelt de bondsvoorzitter.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May