PPS: Professionalisering veiligheidsbranche noodzaak
31 Oct 2016, 22:23
foto
Deelnemers van diverse bedrijven met hun diploma 'Security Risk Management'.


Om de toenemende criminaliteit een halt toe te roepen zijn veel maatregelen nodig. Een daarvan is de kwaliteit van beveiligen. Professional Private Security NV (PPS) zegt continu te investeren in het personeel, ondanks de economische malaise. Een groep supervisors heeft de opleiding ‘leiding geven’ gevolgd.

Leidinggevenden van deelnemende bedrijven aan de opleiding Security Risk Management, hebben vrijdag hun diploma ontvangen. Deze opleiding op Post-Hbo niveau is het hoogste dat er op dit gebied in Suriname kan worden behaald.

Scientia heeft in het recente verleden circa 40 security guards opgeleid tot Professional Security Guard. Zij hebben hun diploma mogen ontvangen uit handen van de procureur-generaal, Roy Baidjnath Panday. Hij gaf daarmee een signaal af, dat hij een goed ontwikkelde security branche en goed opgeleid personeel en kader, belangrijk acht in de bestrijding van criminaliteit en bevordering van veiligheid.

Nu wordt nagedacht over een systeem om in de toekomst mensen, die geruime tijd op afstand van de arbeidsmarkt staan, op te leiden tot Professional Security Guard en deze een baan te geven. PPS heeft zich reeds hierachter geschaard en andere beveiligingsbedrijven zijn van harte uitgenodigd om hierbij aan te sluiten.

Op initiatief van drie security bedrijven is de Vereniging van Surinaamse Beveiligingsorganisaties opgericht. Het doel van deze brancheorganisatie is om de belangen van alle bedrijven, die op het gebied van veiligheid werken, te behartigen. Ook dit is een stap in verdere professionalisering van de veiligheidsbranche, benadrukt PPS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May