Nickeriaanse kinderen doen mee aan tekenwedstrijd
30 Oct 2016, 15:52
foto
Winai Soekhlall, Shaquille Sewtahal en Gabriel Moekamat met hun tekening.


De Lions club heeft jaarlijks terugkerende tekenwedstrijd gehouden in het district Nickerie. Scholieren tussen elf en dertien jaar mochten zaterdag hieraan deelnemen. Uit de 33 tekeningen zijn er uiteindelijk drie geselecteerd. De winnaars uit Suriname doen mee aan een internationale wedstrijd. Het thema was A Celebration of Peace. Dit moest uitgebeeld worden in de tekeningen zonder dat er gebruik gemaakt mocht worden van letters of woorden.

Aan deze competitie hebben negentien scholen van het district geparticipeerd. De jury bestond uit drie leden waar Wikash Girdhari de voorzitter van was. Girdhari zei dat er gelet is op originaliteit, de artistieke waarde en de expressie.

Arief Laismohamedkhan, president van de Lions club Nickerie, maakte de winnaars bekend. Op de eerste plaats eindigde Shaquille Sewtahal van OS-3 Nieuw Nickerie. De tweede prijs ging naar Gabriel Moekamat van O.S. Delhieweg en de derde prijs is voor Winai Soekhlall van O.S. Laigsingh. De prijzen waren SRD 250, SRD 150 en SRD 125. De tekeningen van deze drie winnaars zullen meedoen in de landelijke competitie. De winnaar zal Suriname in de Amerika’s vertegenwoordigen. De prijs is US$ 5000. Daarnaast krijgen de winnaar en de ouders een ticket naar New York.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May