Oplossing bereikt tussen bestuur SBP en minister Juspol
16 Oct 2016, 00:01
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie. (Foto: gov.sr)


Op initiatief van leden van de vaste Assembleecommissie Justitie en Politie (Juspol) is bemiddeld voor een gesprek tussen het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SBP) en minister Jennifer van Dijk-Silos. Naast het bestuur en de bewindsvrouw waren bij het onderhoud zaterdag ook aanwezig de Assembleeleden Rossellie Contino (commissievoorzitter), Keshopersad Gangaram Panday en Stephen Tsang. Minister Jennifer van Dijk-Silos om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat uiteindelijk het bondsbestuur akkoord is gegaan dat er twee weken een pilot uitgevoerd wordt met het dienstrooster. 2 november vindt er een evaluatie plaats.

De pilot is in enkele ressorten van alle vier regio's zaterdag ingegaan. De knelpunten worden besproken, waarna zaken worden bijgesteld. Op 2 november wordt dan een besluit genomen. Het bestuur van SBP heeft aangegeven dat maandag een algemene ledenvergadering wordt gehouden en dat uiteindelijk de leden een besluit zullen nemen. De minister zou zondag afreizen naar Brussel waar standpunten over global security, strategies and cooperation ingenomen zullen worden. Zij heeft besloten om niet meer te vertrekken gezien de situatie die ontstaan is binnen het politiekorps. De vergadering waar mondiale veiligheidsvraagstukken aan de orde komen en strategieën en samenwerking besproken zullen worden, vindt de bewindsvrouw belangrijk, maar deze gaat niet boven het nationale belang.

De minister vindt dat een dienstrooster waar zij ook achterstaat niet tot een conflict kan leiden. Het gaat er om dat hier verantwoord mee omgegaan moet worden waardoor zaken die niet correct verlopen, tijdig kunnen worden opgevangen. Dat is niet mogelijk als het dienstrooster meteen landelijk wordt ingevoerd. De kinderziekten moeten er eerst uit, daarom is een pilot nodig. Nu is besloten om de zaak gelijk goed te monitoren, waardoor het sneller duidelijk is waar eventueel knelpunten zitten.

Intussen heeft de minister ook geëigende wegen bewandeld om de kwestie van berekening van overuren aan te pakken. Volgens de huidige bepalingen moeten politieambtenaren 144 uren maken per maand. De overuren worden uitbetaald bij 168 uren. Dit dient rechtgetrokken te worden, via een resolutie. Hier zal de minister er werk van maken. Van Dijk-Silos hoopt dat met de bemiddeling van de vaste Assembleecommissie een oplossing is bereikt en dat de algemene ledenvergadering meegaat met het besluit. In elk geval zijn er al maatregelen getroffen om de continuïteit van de dienstverlening aan de samenleving te garanderen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May