Verkiezing Nationaal Jeugdparlement 8 februari 2017
15 Oct 2016, 07:08
foto
Het logo van de verkiezingen van het Nationaal Jeugdparlement is onthuld vrijdag. (Foto: René Gompers)


Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) houdt op 8 februari 2017 verkiezingen. Jeugdigen die lid willen worden van het instituut, mogen zich op 5 december kandidaat stellen. Vrijdag is in Stibula de verkiezingsdatum van het NJP bekendgemaakt met het onthullen van het verkiezingslogo en het lanceren van het themalied.

Bij het startsein zijn ook de organisatie- en de verkiezingscommissies voorgesteld. Vanaf maandag kunnen geïnteresseerde jeugdigen voor meer informatie terecht bij het secretariaat dat is ondergebracht in de Anthony Nesty Sporthal. De commissies en de organisator, het ministerie van Sport & Jeugdzaken gaan er werk van maken om een grotere opkomst te hebben deze keer. Verschillende sprekers hebben de aanwezige jeugdigen uitgelegd waarom deelname aan de verkiezingen belangrijk voor hen is. Het thema voor de verkiezingen is: Jeugdparticipatie, Jouw Recht.

NJP-voorzitter Priya Sital én minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken hebben de jeugdigen om het hart gedrukt om gericht en realistisch campagne te voeren. Sital geeft aan dat het NJP een inspraakorgaan is en dat de kandidaten geen gouden bergen moeten beloven aan hun achterban. “No go mek propaganda dan ye beloof den man tak y’o bouw skoro anga veld nanga den san dati,” verduidelijkt Abdoelgafoer. “En wanneer ze niet gerealiseerd zijn ga je klagen. Via NJP kun je problemen op de agenda krijgen van de regering. Ga niet beloven, jij bent geen beleidsmaker, je hebt die pen niet om te tekenen of het wel of niet mag gebeuren. Dat is een aangelegenheid van de regering.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May