Minister Abdoelgafoer lanceert sportkanaal
13 Oct 2016, 18:34
foto
Shirley Lackin van het managementteam bij STVS en minister Faizal Abdoelgafoer bij de launch van ITV. (Foto: René Gompers)


Met een klik op de afstandsbediening heeft minister van Sport & Jeugdzaken (S & J) Faizal Abdoelgafoer, het sportkanaal Iconic Television (ITV) officieel de ether ingebracht. ITV op kanaal 8-3, is een samenwerking tussen het ministerie en de STVS. ITV is bedoeld om de sport te bevorderen, het publiek bewuster te maken over de eigen sporters maar bovenal om de jeugd een sportieve ‘boost’ te geven.

De lanceringsceremonie heeft plaatsgevonden in Sport Café Munder, een verzamelplaats van sportliefhebbers die niet alleen op hoogtijdagen bijeenkomen. Zowel de bedrijfsleiding, minister Abdoelgafoer als de Olympian Sören Opti en Shirley Lackin, hoofdverantwoordelijke bij de STVS, hebben stuk voor stuk het belang van een sportkanaal aangegeven. Opti haalt aan dat bij de laatste Olympische Spelen de behoefte is gebleken naar informatie over de eigen sporters en de takken van sport die zij uitoefenen. Nooit eerder is het land zo ‘involved’ geweest met de eigen sporters, merkt de jonge Olympian op. Een sportkanaal gaat bijdragen aan het waarderen van het talent, zegt Opti.

Abdoelgafoer is bijzonder trots op dit wapenfeit van S & J. Een paar maanden geleden is het ministerie gestart met Kon Na Wan, een buurtontwikkelingsprogramma, brengt hij in herinnering. “Vandaag staan we weer hier om nog een hoogtepunt te lanceren; een platform voor sporters, sportbonden en eenieder die een bijdrage levert aan de bevordering van de Surinaamse sport. We willen dat Suriname geïnformeerd wordt over de landelijke activiteiten, dat men kennismaakt met al onze talenten in stad en districten. Gelooft u me, er zijn Usain Bolts in Suriname. We moeten ze alleen maar in kaart brengen.”

ITV zal dag en nacht uitzenden, deelt Latoya Boetius, hoofd voorlichting S & J mee. 16 uren zullen bestaan uit ‘original content’ en de andere uren uit herhalingen. Elk programmaonderdeel is sport georiënteerd, ook de films, nieuwsproducties en documentaires, geeft ze aan. Abdoelgafoer roept de samenleving op rekening te houden met eventuele technische mankementen. “We zitten in de opstartfase, er zullen wat mankementen zijn maar mi e begi unu, unu no go broko a sani. We zijn er ook niet om te concurreren met anderen. Het is ons station, laten we vanaf vandaag ITV omarmen.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May